Все повече столичани плащат данъците си онлайн

Срокът за първата вноска за такса смет е 30 юни
7
Все повече столичани плащат данъците си онлайн
Снимка: Dnes.bg

Все повече стават онлайн плащанията на местните данъци и такси през сайта на Столична община, съобщиха от Дирекция "Общински приходи" на общината.

През май чрез електронния портал са внесени общо 589 506 лв., което е с над 377 хил. лв. повече, отколкото през същия месец на 2019 г.

Най-много - 18, 9 млн. лв. местни данъци и такси са постъпили в хазната по банков път, сочи още справката на "Общински приходи". На каса в 22-та районни данъчни отдела софиянци са платили общо 12, 7 млн. лв., а чрез финансови посредници са внесли като данъци и такси 7,3 млн. лв.

Удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и за 5 процентната отстъпка при плащане в пълен размер на данък недвижими имоти и МПС изтича на 30 юни, напомнят инспекторите.

Ако задълженията се плащат на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска. За плащане на такса смет, сроковете тази година са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
zombay преди 3 години
Мдам, един авер си беше платил данъка за колата и като отиде на ГТП му казаха че не е защото двете системи не били "вързани" и явно лелката която трябва ръчно да прехвърля нещата "забравила".. После бяха едни разправии..
5
0
 
1
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Голям праз! И голяма новина... Какво означава "Все повече си плащат "? Лани бяха 5 , а тази година са вече шест! В една малка Естония , не само в столицата, тези наближават стотях процента. Защо на нас ни се поднасят такива новини, с които не знаем какво да започним? Това е наложелия се вече т.н. Бойковски стил на информиране: "Аз построих това и това" Ами през това време колко разруши? И колко траеше това новопостроено? И за лошия ремонт, който последва вече ремонтирането?
4
1
 
5
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 3 години
С ПИК код си влизаш в акаунта на НАП и там има опция да си плащаш МДТ със дебитна карта или кредитна. Можеш да си плащаш и всякакви други задължения към държавния бюджет. Толкова е просто, че чак дрънка.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самото плащане е лесно (ако имаш пари), ама разбирането какво точно да платиш е сложната част. И аз искам всичко да плащам онлайн, но освен данъка на колата (за което ми коства доста труд да намеря данъчната партида и да си направя регистрация, за да получавам годишните задължения) за другите неща не ми е ясно как. Никой не се сеща, че като улеснят хората и им разяснят какво трябва да правят, ще увеличат събираемостта.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли в статията да напишат как да си плащаме online, ако не сме го правили досега? Малко дразнеща стана цялата работа.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече столичани не плашат данъците си, защото осъзнават, че с плащането финансират пряко мафията от българоубийци, която е узурпирала властта от десетилетия!